Päästä irti stressistä

Lopeta stressaus ja nauti elämästä

Monesti kuulee sanottavan, että nykypäivän ihmiset kohtaavat 500 kertaa enemmän stressitekijöitä kuin esi-isämme. Tämä ei ainoastaan sisällä niin kutsuttuja ”itsestään selviä” tekijöitä kuten työkiireet, kiireisen perhe-elämän tai yleisen kiireen aiheuttamaa stressiä. Pitkässä juoksussa ihmisiä alkaa ahdistamaan myös jatkuva tietotulvan kanssa eläminen, sosiaalisten sitoumuksien määrä, innostavien ja mukaansatempaisevien projektien mukanaantuoma jatkuva ”ajan hermolla” olemisen tarve jne. Lisäksi saatat löytää itsesi tilanteesta, jossa on tullut otettua liian iso asuntolaina, tai muuten on vaikea saada talous tasapainoon, tai ehkä tuntuu kuin sinun pitää jatkuvasti taistella, että olet yhtä hyvä kuin se naapurin Vesa/Päivi, joka juuri sai ylennyksenkin, ja jolla on parempi auto.

10_stressVaikka nämä stressitekijät eivät uhkaa olemassaoloamme, meidän kehomme lukee merkit samalla tavalla kuin olisimme juuri tulleet kasvokkain leijonan tai muun petoeläimen kanssa: stressihormoni kortisoli nousee kattoon ja keho valmistautuu taistelemaan tai pinkomaan pakoon (flight or fight). Nykyään monet myös päätyvät käyttämään kolmatta selviytymiskeinoa, ja jähmettyvät paikalleen (freeze). Tämä voi tulla esiin, esim. aikaansaamattomuutena tai masentuneisuutena, tai ihminen saattaa niin sanotusti irtisanoutua oman elämänsä päätöksistä päätyen lopulta olemaan täysin ympäristönsä armoilla.

Valitettavasti meillä ei ole tänä päivänä pitkiä aikoja leppoisaa käyskentelyä stressiä aiheuttavien ”vaaratilanteiden” välissä, eli lisämunuaiset ovat ylityöllistettyjä suurimman osan ajasta aiheuttaen uniongelmia, painonnousua, keskittymiskyvyn menettämistä, ja monia muita oireita.

Syvä rentoutuksen tila on täysi vastakohta ylläkuvatulle ja monien kokemalle stressille

Voit päästä tällaiseen rentoutuneeseen tilaan säännöllisellä meditaatiolla, kuuntelemalla miellyttävää musiikkia ja monilla muilla tavoin. Syvä hypnoottinen transsitila on usein vielä rentouttavampi, koska sinut johdetaan siihen sinulle räätälöidyllä tavalla. Kokemuksen lisäksi hyvä hypnoterapia aina keskittyy muutoksen luomiseen, ja stressin todellisten syiden ratkaisemiseen, ei pintapuolisten asioiden pyörittelyyn.

Hypnoterapiaa puoltaa stressinhallintametodina erityisesti sen pitkäkestoiset tulokset elämän laadun parantamisessa

Ollessasi rentoutuneessa tilassa, sinulla on mahdollisuus tehdä pysyviä muutoksia alitajunnan tasolla, mitkä väistämättä parantavat stressinsietokykyäsi. Huomaat, että reagoit stressaaviin tilanteisiin huomattavasti rauhallisemmin, ja otat vastuun oman elämäsi päätöksistä.

Jos sinä haluat valjastaa mielesi parempaan stressinhallintaan, tai jos janoat syvän rentoutuksen tunnetta, soita meille ja ole valmis heittämään hyvästit stressaukselle.

Comments

comments

YHTEYSTIEDOT
+358 40 936 2264
Ma-Pe 9-19
La 10-15
Vastuunvapautus​
Modernin Psykologian harjoittajat eivät ole rekisteröityjä psykologeja, eivätkä anna mielenterveyssairauksien diagnooseja. ​ Tulokset, joita mainitaan näillä sivuilla edustavat erinomaisia tuloksia, ja jokainen ei välttämättä sellaisia koe. Sinun tuloksesi riippuvat halukkuudestasi muuttua, hypnoterapian hyötyjen vastaanottokyvystäsi, aiemmista kokemuksistasi ja muista tekijöistä.​