Nuku paremmin

Loppu unettomille öille – Löydä unen päästä kiinni helposti

Olet valmistautunut yöpuulle huolella ja mielestäsi rauhoittunut illalla ihan riittävästi. Toivot, että tänä yönä pääsisit uneen nopeasti ja nukkuisit kerralla aamuun asti. Pian sänkyyn kömmittyäsi huomaat kuitenkin, kuinka taas vain hyörit ja pyörit. Häiritset ehkä jopa puolisosi unta, joka on jo syvässä unessa. Sinulle ne ajatukset vain kiertävät kehää. Mielessä on ehkä työasioita, tai muita viime aikaisia tapahtumia. Ehkä ratkot avoimia ongelmia, tai huomaat ajattelevasi jotakin ihan pähkähullua, millä ei ole mitään tekemistä todellisen elämän kanssa. Et vain pysty hidastamaan, saatika lopettamaan ajatusten vyöryä.

InsomniaKello käy, ja alat tuntea olosi tuskaiseksi. Nyt huolestut, ettet saa tarpeeksi pitkiä unia, ja huomisen tärkeät asiat tulee sitten taas hoidetuksi rättiväsyneenä. Tunnet ehkä olosi avuttomaksi. Miksen minä nyt voi vaan nukkua niin kuin muutkin? Unettomina tunteinasi mietit, mikä olisi paras vaihtoehto puuttua tähän ongelmaan. Pyytää unilääkkeitä lääkäriltä? Se ei tunnu oikealta, ethän halua doupata itseäsi uneen joka ilta ja kehittää lääkeaineriippuvuutta. Neuvot ovat vähissä. Olet jo koittanut kaikki mahdolliset kotihoidot (kuumat kylvyt, kamomilla tee, magnesium-lisäravinteet, jooga jne.) ja mikään ei tunnu auttavan. Haluat olla taas oma itsesi, mutta keinot ovat vähissä.

Jos tämä tuntuu tutulta, et ole yksin. Tuhannet suomalaiset kärsivät uniongelmista. Jos unettomuus aiheuttaa sinulle huolta, hypnoterapia voi olla juuri se, mitä tarvitset. Ja parasta on, että se on täysin lääkkeetön hoitokeino!

Hypnoosilla hyvään uneen – nopeasti!

Tiedät, ettet saa unta, mutta tiedätkö miksi näin on? Monet uskovat, että eivät vain ole tarpeeksi väsyneitä, ja vaikka se joskus onkin näin, on hyvin paljon todennäköisempää, että sinua pitää valveilla sinun omat ajatukset ja tuntemukset. Hypnoterapia auttaa sinua rauhoittamaan tunteet ja hiljentämään ajatukset, jotta voit vaipua hyvään uneen. Hypnoottinen tila on jo itsessään hyvin rauhoittavaa, joten se lisää rentoutuneisuutta ja auttaa löytämään unen.

Kolme syytä, miksi hypnoosi auttaa unettomuuteen:

 ① Hypnoosi auttaa rauhoittamaan mielessä pyörivät tunteet

Päivän aikana meistä jokainen kokee lukuisia eri tunteita, vaihdellen ärsytyksestä iloon, ja häpeästä ylpeyden tunteeseen. Joskus kuitenkin olemme niin kiireisiä, ettemme ehdi kokea tunnetta kokonaisuudessaan hetkessä, vaan ne varastoidaan mieleemme sitä hetkeä varten, että meillä on mahdollisuus käydä ko. Tilanne läpi. Usein tämä hetki on juuri ennen nukahtamista, kun kehomme rentoutuu.

Kun kelaat päivän (tai pidemmän jakson) tapahtumia mielessäsi, huomaat kokevasi erilaisia tuntemuksia kuin itse tilanteen tapahtuessa. Yleensä negatiiviset tunteet nousevat voimakkaammin esiin juuri silloin, kun makaat sängyssä: viha, syyllisyys, huoli, suru tai yksinäisyys. Hypnoosin avulla sinun on mahdollista löytää rauha itsesi, muiden ja menneisyytesi kanssa. Tämä auttaa sinua rauhoittamaan tunteesi ja rentoutumaan paremmin uneen.

② Hypnoosi auttaa hiljentämään ajatukset

Ihmismielen toiminnan voi karkeasti jakaa kahteen tilaan:

Ensimmäinen tila on ajattelun tila. Tällöin mieli on aktiivinen sisäistäessään tietoa, analysoidessaan tilanteita ja ratkoessaan ongelmia. Lähtökohtaisesti näin mielesi toimii, kun olet täysin hereillä ja päivän askareissa.

7b_insomniaToinen tila on levollinen tila. Tässä tilassa mielesi on, kun rentoudut ja lataat akkuja ollaksesi sitten taas energinen, kun tilanne sitä vaatii. Yleensä tämä tapahtuu nukkuessasi tai syvässä meditatiivisessa tilassa.

Kun mielesi tasaisesti vaihtelee näiden kahden tilan välillä, se mahdollistaa parhaan mahdollisen toimintakapasiteetin päivän aikana ja syvän levollisen unen yön aikana. Joskus kuitenkin nämä kaksi rytmiä menevät sekaisin, ja se johtaa levottomiin öihin. Ihmiset usein viettävät niin paljon aikaa sängyssä miettien, että he ”unohtavat” nukkua. Jos tämä jatkuu pitkään, heidän kehonsa vähitellen tottuu tähän ja uni ei ole enää luonnollisesti linkitetty sänkyyn menemiseen. Tuloksena on vajavaiset yöunet, ja puoliunessa vietetyt päivät.

③ Hypnoottisen tilan kokeminen itsessään on syvästi rentouttavaa

Vaikka hypnoottinen tila ei ole sama kuin unessa, kokemus on erittäin rentouttava. Monet asiakkaat tuntevat olonsa yllättävän rauhalliseksi ja piristyneeksi hoitokerran jälkeen. Jotkut jopa sanovat, että heidän on helpompi rentoutua klinikalla kuin omassa kotonaan. Ei ole tavatonta, että vakavasta unettomuudesta kärsivä asiakas vaipuu syvään uneen 20 minuutissa istualtaan!
Käytämme tehokkaita, mutta hellävaraisia tekniikoita johdattaaksemme ja syventääksemme asiakkaan kokemaa hypnoottista tilaa. Tämän vuoksi sinun kokemasi rentoutuneisuus on huomattavasti syvempi kuin mitä normaalisti koet päivän aikana. Rauhoittava vaikutus (niin halutessasi) voi kestää muutamasta tunnista päiviin. Näin ollen jo pelkästään hypnoterapiahoidon saaminen on joskus yksistään tarpeeksi rentouttamaan ja auttamaan sinut hyvään uneen helposti.

Ota meihin yhteyttä, niin kartoitetaan yhdessä, miten hypnoosi voi auttaa sinua nukkumaan paremmin.

Comments

comments

YHTEYSTIEDOT
+358 40 936 2264
Ma-Pe 9-19
La 10-15
Vastuunvapautus​
Modernin Psykologian harjoittajat eivät ole rekisteröityjä psykologeja, eivätkä anna mielenterveyssairauksien diagnooseja. ​ Tulokset, joita mainitaan näillä sivuilla edustavat erinomaisia tuloksia, ja jokainen ei välttämättä sellaisia koe. Sinun tuloksesi riippuvat halukkuudestasi muuttua, hypnoterapian hyötyjen vastaanottokyvystäsi, aiemmista kokemuksistasi ja muista tekijöistä.​