Vapaudu kivusta

Opi tuntemaan kehosi ja vapaudu kivusta

Kuten monet fyysiset oireet, myös kipu voi olla hyödyllinen merkki siitä, että jokin alue kehossasi tarvitsee huomiota. Joskus kipu kuitenkin syntyy täysin omassa mielessämme, joka sitten lähettää signaaleja aivoille ja me koemme erilaisia tunteita, mieleemme tulee tiettyjä ajatuksia tai muuten vastaamme tilanteeseen opitulla tavalla. Usein tämä tapahtuu tuttuudesta – joskus aiemmin saatoimme kokea oikeasti kivuliaan ja pelottavan tilanteen, ja alitajuntamme yleisti kaikki nuo tuntemukset yhdeksi ryppääksi mieleesi. Nyt aina kun jotakin samantapaista tapahtuu, vaikka vain jotakin, mikä etäisesti muistuttaa ko. tilannetta, hälytyskellot menevät päälle ja koemme kehossamme saman fyysisen oireen.

Hypnoterapian käyttö kivun hallinnassa on ehkä eniten tutkittu aihe kliinisen hypnoterapian alalla. Ei ole väliä, minkälaisesta kivusta on kyse, hypnoterapialla voi ainakin lieventää kipua, ellei täysin poistaa sen.

On kuitenkin tärkeää, ettei kehosi antamaa ”tervettä” kipusignaalia poisteta, joten muista aina tarkistaa lääkäriltäsi, onko kivulle joku lääketieteellinen syy ennen kuin tulet vastaanotollemme.

Jos koet kipua, jonka tiedät olevan luonteeltaan psykosomaattista, ota meihin yhteyttä, niin keskustellaan luottamuksellisesti sinun tilanteestasi.

Comments

comments

YHTEYSTIEDOT
+358 40 936 2264
Ma-Pe 9-19
La 10-15
Vastuunvapautus​
Modernin Psykologian harjoittajat eivät ole rekisteröityjä psykologeja, eivätkä anna mielenterveyssairauksien diagnooseja. ​ Tulokset, joita mainitaan näillä sivuilla edustavat erinomaisia tuloksia, ja jokainen ei välttämättä sellaisia koe. Sinun tuloksesi riippuvat halukkuudestasi muuttua, hypnoterapian hyötyjen vastaanottokyvystäsi, aiemmista kokemuksistasi ja muista tekijöistä.​